EISS statief met Triax-adapter

Het bekende EISS systeem, nu met mogelijkheid voor uw optionele Triax 64 of Triax 78cm schotel. Ideaal voor recreatief gebruik! Plaats statief eenvoudig écht waterpas en draai eenvoudig de elevatiehoek bij. Optioneel tas, kabel en LNB verkrijgbaar!

Lees meer...
Aantal: 3

EISS statief met Triax-adapter

Het bekende EISS systeem, nu met mogelijkheid voor uw eigen optionele Triax 64 of Triax 78cm schotel. Ideaal voor recreatief gebruik! Plaats de schotel eenvoudig waterpas loodrecht en draai eenvoudig de elevatiehoek bij. Optioneel tas, kabel en LNB verkrijgbaar!

Heeft u een 64cm of 78cm Triax en wilt u graag gebruik maken van het EISS statief? Dat kan nu, wij leveren namelijk de ombouwset met een speciaal verloopstukje naar de Triax schotel.

De Eiss ombouwset bestaat uit een statief met daaraan bevestigd een handmatig draaisysteem en een verloopstukje zodat uw 64cm of 78cm Triax schotel er aan bevestigt kan worden. Het statief wordt met drie meegeleverde pennen vastgezet in de grond. De bevestigingsbuis waarop de schotelantenne wordt geplaatst kan dankzij een kogelgewricht vrij bewegen en met een ingebouwde waterpas uiterst simpel loodrecht worden ingesteld. Als dat gebeurd is, kan de buis in de grond worden geprikt door hem verticaal door het kogelgewricht naar beneden te schuiven.

Met een handmatig tandwielsysteem kunnen we de verticale hoek – elevatie genoemd – nauwkeurig instellen. Bij dit draaisysteem wordt voldoende precisie gegarandeerd door gebruik van een instelvertragingsmechanisme. Na de juiste elevatie moet de zogenaamde skew-instelling van de LNB worden gekozen. Dit is de draaiing van de LNB of vlakantenne om zijn lengteas die nodig is voor optimale ontvangst.

Als we de elevatie en skew van een satelliet weten voor de plek waar we de schotelantenne willen gebruiken, hoeven we de antenne alleen nog maar naar oost of west te draaien om de best mogelijke ontvangst van de satelliet te zoeken. Met een schroefsysteem fixeren we de antenne tenslotte ten opzichte van het statief.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen