Technisat TechniStar S2

Technisat 12 volt en 230 volt geschikte HD satellietontvanger met vrij CI+ slot voor plaatsing optionele CI of CI+ module van bijvoorbeeld Canal Digitaal of Joyne. Enkelvoudige DVB-S2 satelliettuner met optionele externe PVR mogelijkheid voor opname/tim

Lees meer...
Aantal: 1

Technisat TechniStar S2

 CANAL  DIGITAAL  en  JOYNE  >>  geschikt !

De TechniStar S2 is een digitale HDTV- satellietontvanger met een breed scala van eigenschappen en andere voordelen. Voor de ontvangst van betaal-tv-kanalen, heeft de TechniStar S2 een geïntegreerd CONAX decoderingssysteem, een smartcardlezer en een Common Interface (CI+) met bijbehorende sleuf. Deze interface maakt het gebruik van andere decoderingssystemen mogelijk. De TechniStar S2 is eveneens uitgerust met een DVR-ready- en een TechniFamily-functie. Met de DVR-ready- functie kunnen uitzendingen eenvoudig worden opgenomen op een extern opslagmedium (bijv. een USB- harddisk). De TechniFamily-functie kan worden gebruikt om verschillende gebruikersaccounts bij de ontvanger te creëren. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om ouders te laten bepalen hoe lang hun kinderen per dag televisie mogen kijken en welke kanalen ze mogen bekijken.

TV en Radio

Ontvangst van alle gratis digitale TV- en radioprogramma's via satelliet (FreiSat-Digital)

TechniMatic

Deze gratis actualisatiedienst van TechniSat houdt de software van het apparaat up-to-date. Zodra uitbreidingen of verbeteringen van de bedrijfssoftware beschikbaar zijn, wordt op de aangegeven tijd (instelbaar in het menu van het apparaat) automatisch een software-update uitgevoerd. Daarmee wordt een hoge mate aan zekerheid voor de toekomst en een bredere resp. verbeterde functieomvang gegarandeerd.

AutoInstall

Als het apparaat voor het eerst wordt gebruikt, moeten eerst enkele belangrijke instellingen worden uitgevoerd (met name aanpassingen aan de lokale omstandigheden). In overzichtelijke stappen leidt de Installatie-assistent van TechniSat u door de eenvoudig te begrijpen dialoogvensters, zodat de noodzakelijke configuraties snel en moeiteloos kunnen worden uitgevoerd. Uw apparaat is daarmee al na korte tijd klaar voor gebruik.

TechniFamily

Met TechniFamily kunt u wachtwoord beveiligde gebruikersprofielen aanmaken. Voor elk profiel kunnen individuele toegangsmogelijkheden en beperkingen worden gedefinieerd, bijv. voor bepaalde programma's of dagelijkse televisietijden evenals de maximale gebruiksduur. Hierdoor kunnen ouders het kijkgedrag van hun kinderen naar behoefte aanpassen.

HDTV

HDTV staat voor televisie met een hoge resolutie en daarmee voor een uitstekende beeldkwaliteit. In HDTV kunnen beelden veel gedetailleerder en met veel fijnere nuances worden weergegeven. Contrast en contouren zijn nauwkeuriger en kleuren zijn natuurgetrouw. Bovendien sluit het breedbeeldformaat van HDTV-uitzendingen beter aan bij de kijkgewoontes van de mens. Over het geheel genomen wordt ook een levendigere indruk bereikt.

DVRready

Neem uw lievelingsfilms of lievelingsmuziek gewoon op een extern geheugenmedium op! Gebruik de mogelijkheid om gegevens zonder verlies te archiveren of met de timeshift-functie tijdvertraagd weer te geven. Wij adviseren hiertoe onze USB-harde schijf "TechniSat Streamstore24". De compatibiliteit met USB-media van derden moet u persoonlijk bij uw dealer controleren om de volledige functionaliteit te waarborgen.

Timeshift

Bij deze zeer handige en populaire manier van opnemen kunt u tijdens het vastleggen al naar de opname kijken. Opname en weergave vinden zo gelijktijdig plaats. Lopende opnames kunnen op elk moment worden onderbroken en later worden voortgezet. Het is daarnaast ook mogelijk om willekeurige scènes te herhalen of onbelangrijke passages over te slaan. Begin en voortgang van een uitzending kunt u vanaf nu zelf bepalen.

CI+

Dit apparaat beschikt over een Common Interface (CI+) interface. Hierbij gaat het om een (algemene) interface, die in combinatie met een CI+-module en bijbehorende SmartCard toegang geeft tot gecodeerd programma-aanbod, zoals pay-tv of pay-radio.

Camping

Het apparaat kan zowel worden gebruikt met een standaard stroomvoorziening van 230V als met een 12V-stroomvoorziening van bijv. een auto en kan daarom ook mobiel, bijv. op een camping worden gebruikt.

Geschikt voor pay-tv

Dit apparaat maakt ook de ontvangst van gecodeerde programma-inhoud tegen betaling (pay-tv) mogelijk. Voor de ontvangst van pay-tv hebt u een abonnement van de desbetreffende pay-tv-aanbieder nodig.

Ondersteunt Plug & Play (UPnP)

Dit apparaat kan via de geïntegreerde ethernetinterface (optioneel ook via WLAN-adapter) zonder problemen in het thuisnetwerk worden geïntegreerd om verschillende multimedia-apparaten, zoals bijv. televisie, geluidsinstallatie, digitale camera's enz., d.m.v. UPnP/DLNA op elkaar aan te sluiten.

Conax

Geïntegreerd CONAX-coderingssysteem met SmartCard-reader voor de ontvangst van het pay-tv- en pay-radio-aanbod.

Netwerkinterface

Via een netwerkinterface kan het apparaat, bijv. door een DSL-router, met het thuisnetwerk worden verbonden.

HDMI (out)

Deze krachtige interface is speciaal ontwikkeld voor het snel en verliesvrij overbrengen van digitale beelden met hoge resolutie en geluid van hoge kwaliteit. Zelfs complexe beelden en snelle bewegingen worden in eersteklas kwaliteit weergegeven. Naast het hoge prestatievermogen kenmerken HDMI-verbindingen zich ook door een bidirectionele gegevenstransmissie.

USB High Speed

De USB HighSpeed-interface geeft de mogelijkheid tot een eenvoudige aansluiting en snelle digitale gegevenstransmissie met max. 480 Mbit/s naar verschillende apparaten.

MP3-weergave

Dit apparaat beschikt over een geïntegreerde weergavefunctie voor het weergeven van muziek en luisterboeken in MP3-formaat.

Snij Functie

Opgenomen programma's kunnen achteraf worden bewerkt middels comfortabele montage- en bewerk functies (bijv. verwijdering van reclameblokken).

EPG

Elektronische programma-informatiedienst

TechniRouter-ready

Dit ontvangstapparaat is compatibel met alle TechniRouter-producten. Het ondersteunt de SCR-functie met uitgebreid DiSEqC-protocol conform de Europese richtlijn EN 50494. SCR (Satellite Channel routing) is een techniek waarmee in een één kabelsysteem een veelvoud aan satelliet programma's middels een eigen frequentie naar een bepaald ontvangstapparaat wordt doorgestuurd.

Eigenschappen TechniSat TechniStar S2: 

 • 1 x HDMI
 • 1 x Common-Interface Slot
 • 1 x DVB-S(2) tuner
 • 4000 plaatsen Programmageheugen volledig / favorieten
 • Teletekst
 • Sleeptimer
 • Wekkerfunctie
 • Paginageheugen 800
 • OSD talen: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Slowaaks, Zweeds, Spaans, Tsjechisch
 • Video-Formats: TS, TS4, VOB
 • Video-Codecs: MPEG-2
 • Beeldformaat: JPEG
 • Audio-Formats: MP3, MP2
 • Ethernet interface: 10/100
 • 1 x Conax Smartcard-Reader
 • Audio uitgang digitaal coaxiaal
 • Audio uitgang analoog L/R
 • USB 2.0
 • Scart
 • Aansluiting voor externe IR-ontvanger
 • F-connector aansluiting

 

Stroomverbruik
In gebruik: 7.5W (18W max.)
Stand-by-LED: 0.5 W

Stroomvoorziening
Netspanning: 230V
Frequentie: 50 Hz
Stroomvoorziening: extern DC 12V/1.5A
LNB stroomvoorziening: 400 mA

Audiocodering
Audiocompressie: MPEG-1 & MPEG-2 Layer I & II, MP3
Audio mode: Dual (main/sub), Stereo
Aftastfrequenties 32kHz, 44,1kHz, 48kHz

LNB
LNB-modulatie: 22 kHz
DiSEqC: 1.0 / 1.2 / Sat-CR

Beeldfuncties
Stilstaand beeld: Ja
Zoom: Ja

Tuner
Tunertype: DigitalSat
Ontvangst van: HDTV (MPEG-4 & 2), SD (MPEG-2)
Ingang impedantie: 75 Ω
Demultiplexing: volgens ISO 13818-1
DVB-S-tuner: 1
Frequentiebereik: 950 - 2.150 MHz
DVB-S: 2 - 45 Mbaud
Viterbiraten: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8
DVB-S: QPSK
DVB-S2: 8PSK-QPSK
DVB-S2: 10 - 31 Mbaud
FEC: Viterbi en Reed-Solomon

Decoderingssystemen
Conax: Ja
CI+: Ja

Inhoud levering

 • Technistar S2
 • Afstandsbediening met batterijen
 • Netsnoer
 • HDMI-kabel
 • Handleiding
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen