Joyne satelliet

Min: €0 Max: €100

Joyne

Nieuwe aanbieder van Nederlands zenderaanbod via de satelliet.

Uitzendingen verwacht augustus 2017 de satelliet Eutelsat 9 graden Oost, gecodeerde uitzendingen via optioneel abonnement.

Het zenderaanbod bestaat in ieder geval uit de zenders van NPO, RTL en SBS Broadcasting. Daarnaast heeft Joyne ook distributieovereenkomsten met Discovery Networks Benelux en FOX Sports bereikt. Over prijzen en abonnementsvormen kan Joyne op dit moment nog geen mededelingen doen. Opvallend is wel de overeenkomst met Discovery Networks. Door de overeenkomst met Joyne blijven zenders als Discovery en Eurosport in ieder geval voor de Nederlandse markt via de satelliet beschikbaar. 

Eutelsat
Joyne gaat het zenderaanbod in eigen beheer via de satelliet uitzenden. Het heeft hiervoor een overeenkomst met satellietbedrijf Eutelsat gesloten. De satelliet waarop Joyne gaat uitzenden, is de Eutelsat 9B satelliet op 9 graden oost. Voor deze satellietpositie is om meerdere redenen bewust gekozen. De satelliet is één van de nieuwste satellieten die in Europa actief is. Hierdoor kan Joyne voor langere tijd de zenders via dezelfde transponders en met dezelfde footprint aan klanten aanbieden. Die footprint, zeg maar het ontvangstgebied van een satelliet, is het tweede grote pluspunt. De satelliet kan namelijk met kleinere schotelantennes in Nederland ontvangen worden. Voor recreatief gebruik zijn nog meer voordelen. Zo kan men met een 60cm schotel in vakantiegebieden in Europa, inclusief zuidwest Europa en Scandinavië, naar het toekomstig zenderaanbod van Joyne kijken. Tot ver in Turkije en in Marokko is ontvangst met een 80cm schotel goed mogelijk. Daarmee wordt duidelijk dat een belangrijke focus op de recreatiemarkt ligt. Joyne heeft met Eutelsat een huurovereenkomst voor meerdere transponder gesloten en heeft voldoende ruimte om het zenderaanbod verder uit te breiden.

Codering
Joyne maakt gebruik van een Conax Contego CI module met ingebouwde virtuele smartcard. Satellietkijkers die beschikken over een HD-satellietontvanger met CI-slot hoeven geen nieuwe ontvanger te kopen.


Joyne abonnement

€13,00

Abonnement op Joyne, Nederlandse aanbieder van TV zenders via de satelliet. Joyne is via Eutelsat op 9 graden Oost van start met free-to-air testuitzendingen. Op dit moment zijn er helaas nog geen abonnementsprijzen te verstrekken.

Joyne CI module Conax

€99,00

Joyne CAM module met ingebouwde virtuele smartcard. Nederlandse aanbieder van TV zenders via de satelliet via 9 graden Oost. Naast deze module is een optioneel abonnement vereist.