Joyne satelliet

Min: €0 Max: €15

Joyne

Nieuwe aanbieder van Nederlands zenderaanbod via de satelliet.

Uitzendingen naar berichten medio 2017 beschikbaar via de satelliet Eutelsat 9 graden West.

 

Joyne laat weten dat het zenderaanbod uiterlijk in juli 2017 voor de satelliet kijker beschikbaar komt. Het zenderaanbod bestaat in ieder geval uit de zenders van NPO, RTL en SBS Broadcasting. Daarnaast heeft Joyne ook distributieovereenkomsten met Discovery Networks Benelux en FOX Sports bereikt. Over prijzen en abonnementsvormen kan Joyne op dit moment nog geen mededelingen doen. Opvallend is wel de overeenkomst met Discovery Networks. Door de overeenkomst met Joyne blijven zenders als Discovery en Eurosport in ieder geval voor de Nederlandse markt via de satelliet beschikbaar. 

Eutelsat
Joyne gaat het zenderaanbod in eigen beheer via de satelliet uitzenden. Het heeft hiervoor een overeenkomst met satellietbedrijf Eutelsat gesloten. De satelliet waarop Joyne gaat uitzenden, is de Eutelsat 9B satelliet op 9 graden oost. Voor deze satellietpositie is om meerdere redenen bewust gekozen. De satelliet is één van de nieuwste satellieten die in Europa actief is. Hierdoor kan Joyne voor langere tijd de zenders via dezelfde transponders en met dezelfde footprint aan klanten aanbieden. Die footprint, zeg maar het ontvangstgebied van een satelliet, is het tweede grote pluspunt. De satelliet kan namelijk met kleinere schotelantennes in Nederland ontvangen worden. Voor recreatief gebruik zijn nog meer voordelen. Zo kan men met een 60cm schotel in vakantiegebieden in Europa, inclusief zuidwest Europa en Scandinavië, naar het toekomstig zenderaanbod van Joyne kijken. Tot ver in Turkije en in Marokko is ontvangst met een 80cm schotel goed mogelijk. Daarmee wordt duidelijk dat een belangrijke focus op de recreatiemarkt ligt. Joyne heeft met Eutelsat een huurovereenkomst voor meerdere transponder gesloten en heeft voldoende ruimte om het zenderaanbod verder uit te breiden.

Codering
Joyne heeft laten weten op korte termijn niet alleen meer informatie over het zenderaanbod, maar ook over technische details, waaronder de codering, bekend te maken. Wel laat het bedrijf weten dat satellietkijkers die beschikken over een HD-satellietontvanger met CI-slot geen nieuwe ontvanger hoeven te kopen.


Joyne abonnement

€12,95

Abonnement op Joyne, Nederlandse aanbieder van TV zenders via de satelliet. Joyne verwacht medio 2017 via 9 graden Oost van start te kunnen gaan. Op dit moment zijn er helaas nog geen abonnementsprijzen te verstrekken.